Była to bardzo ciekawa lekcja utrwalająca naszą wiedzę o tym jak powstaje chleb.
Po piekarni oprowadzał nas pan Marek Kiełtyka właściciel piekarni wraz z małżonką Agnieszką.
Zobaczyliśmy wielki piec i maszyny służące do mieszania ciasta oraz robienia rogalików.
Na naszych oczach powstawały smakowite rogale, drożdżówki, obwarzanki i proziaki.
Mogliśmy też spróbować świeżego chleba, pysznych eko ciasteczek i proziaków.
Tylko nieliczni, opierając się pokusie wybornego zapachu, donieśli pieczywo do szkoły.
Ach co to była za lekcja!
W szkole utrwaliliśmy wiedzę o roślinach uprawnych i rozwiązywaliśmy zadania z programem "Porusz umysł".
Kopalnia pomysłów! Brawo!
OdpowiedzUsuńNiezwykła wizyta....bardzo chciałabym być tam z Wami...
OdpowiedzUsuń